İçeriğe geç

Japonca Yama Ne Demek

Yama olarak ne demek?

Tamir etmek, onarmak ve tutturmak olarak kullanılan kelimeler arasındadır. “Yama” kelimesi aslında yırtılmış bir şeyi onarmak ve eski haline getirmek için kullanılır. Tamir etmek ve düzeltmek gibi terimler genellikle kumaşlara uygulanır.

Japoncada chan ne demek?

-chan. Chan (ちゃん) samimi ve gayriresmi ilişkileri belirtir. Çoğunlukla çocuklara, yakın arkadaşlara, yetişkinlerin küçük çocuklarına ve genç erkeklerin sevgililerine karşı kullanılır.

Japoncada yui ne demek?

“Yurei” Japoncada hayalet, ruh veya birinin ruhu anlamına gelir. Örneğin, ünlü korku filmi “The Ring”deki Sadako, “yurei”nin iyi bir temsilidir. 29 Kasım 2021 “Yurei” Japoncada hayalet, ruh veya birinin ruhu anlamına gelir. Örneğin, ünlü korku filmi “The Ring”deki Sadako, “yurei”nin iyi bir temsilidir.

Japonca akuma ne demek?

Akuma (悪魔), Japon folklorunda kötü bir ruhtur, bazen İngiliz kaynaklarında şeytan veya iblis olarak tanımlanır. Akuma için alternatif bir isim ma (ま)’dır. Akuma, Japon Hristiyanlığında Şeytan’ın ve Japon Budizminde Mara’nın adıdır. Akuma (悪魔), Japon folklorunda kötü bir ruhtur, bazen İngiliz kaynaklarında şeytan veya iblis olarak tanımlanır. Akuma için alternatif bir isim ma (ま)’dır. Akuma, Japon Hristiyanlığında Şeytan’ın ve Japon Budizminde Mara’nın adıdır.

Yama ne tanrısı?

Yama, Doğu Asya ve Budist mitolojisinde ölüleri yargıladığı ve öbür dünyada Narakas ve Saṃsāra döngüsüne başkanlık ettiği söylenen bir dharmapala’dır. Hinduizm’deki Vedik tanrı Yama’ya dayanmasına rağmen, Yama Budizm’de yaygındır ve Hindu tanrısından farklı mitler ve işlevlerle evrimleşmiştir.

Yama açılımı nedir?

Dr. “Yalova Üniversitesi Altınova Mesleki Eğitim Akademisi”, kısaltılmış adıyla “Y.A.M.A.”, Mehmet BAHÇEKAPILI’ya yapılan akademik açılış sunumunda onayı alınan, 2022-2023 akademik yılında kurulmasına ve faaliyetlerine başlamasına oy birliği ile karar verildi.

Japonca aşkım ne demek?

Genellikle, 愛 (あい/ai) aşk kelimesidir. Kısa cevap budur. 1 Haziran 2016Genel olarak, 愛 (あい/ai) aşk kelimesidir. Kısa cevap budur.

Onii Chan ne?

Oniichan = başkasının ağabeyi: Bu, Japonların ağabeylerine hitap etmek için kullandıkları resmi yoldur.15 Ocak 2021Oniichan = başkasının ağabeyi: Bu, Japonların ağabeylerine hitap etmek için kullandıkları resmi yoldur.

Oni ne demek Japonca?

Oni (Japonca: 鬼), Japon folklorunda bir tür yōkai, iblis ve canavardır. Japon sanatı, edebiyatı ve tiyatrosunda özellikle popüler karakterlerdir.

Japonca Ryu ne demek?

Ryū (流, esas olarak stil, tip, biçim, tutum, sistem, okul anlamlarında bir ek olarak kullanılır; Ryūha (流派, bir okul veya düşünce okulu) ise herhangi bir disiplindeki bir okul için kullanılan Japonca terimdir.

Japoncada mizu ne demek?

“Mizu” “su” anlamına gelir ve normalden daha fazla suyla yapıldığını gösterir. Mizu yōkan genellikle yaz aylarında soğuk olarak yenir.

Akari ne demek Japonca?

Akari (Japonca: あかり; “ışık”) veya ASTRO-F, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından geliştirilen bir kızılötesi gözlem teleskopudur. 21 Şubat 2006’da 21:28 UTC’de Uchinoura Uzay Merkezi’nden M-V roketiyle fırlatıldı.

Japoncada mirai ne demek?

Mirai (Japoncada “gelecek” anlamına gelir [1]) 14 Mayıs 2022’de Wayback Machine’de arşivlendi.

Japonca Ryo ne demek?

Ryō (りょう, リョウ) is a Japanese unisex given name. It is sometimes romanticized as Ryou, Ryoh, or Ryo (りょう, リョウ) is a Japanese unisex given name. Sometimes romanticized as Ryou, Ryoh, or Ryo.

Japonca maiko ne demek?

Geisha çıraklarına “maiko” denir, bu “dans eden çocuk” anlamına gelir ve eğitimleri 5 yıl sürer. Eğitimleri sırasında maikolar şarkı söyleme, dans etme ve müzik çalma dersleri alırlar. Ayrıca, kendilerinden beklenen resmi ev sahipliği becerileri için konuşma sanatını da öğrenirler.

Yama tarzı ne demek?

Yama tarzı granüloma annulare: İnterstisyel granüloma annulare: vaka raporu. Granuloma annulare, genellikle halka şeklinde papüllerle görülen yaygın bir cilt hastalığıdır. Klinik olarak, lokalize, jeneralize, subkutan ve perforan formlarda görülür. En yaygın lokalize form tipik olarak ellerde ve ayaklarda bulunur.

Yama işlemi nedir?

Yama, karın içi basıncının fıtığın tekrarlamasına neden olmasını sadece kendi direnciyle değil, aynı zamanda hastanın kendi dokuları ve hücreleriyle bütünleşerek oluşturduğu yeni ve güvenilir dokuyla da önler. Polipropilen yamanın etkinliği ve güvenilirliği çok sayıda çalışma tarafından kanıtlanmış ve kabul edilmiştir.

Ameliyatta yama nedir?

Yama, güçlü kas tabakasının (SUBLAY) arkasına yerleştirilir. Bu alan, içeriden gelen basınçla açılamayacak şekilde güçlendirilir. Bu şekilde yama gerginlik olmadan yerleştirilir, buna gerginlik olmadan yama ile onarım denir. Göbek fıtığı ameliyatı bu şekilde yapıldığında, hasta ameliyat sonrası herhangi bir ağrı yaşamaz.

Yamaç ne demek ne anlama gelir?

“Slope” ismi Türk kökenli bir isimdir ve genellikle bir dağın veya tepenin eğimli tarafını ifade eder. Bu nedenle, “Slope” ismi genellikle doğal güzellik, zorlukların üstesinden gelme ve yüksek hedeflere ulaşma çabası gibi niteliklerle ilişkilendirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir