İçeriğe geç

Portal Nedir Cami

Portal nedir mimari?

Portal, mimari bir terim olup dilimize İngilizceden girmiştir. Kilise ve sinagog gibi anıtsal ibadethanelerin giriş kapısına portal denir. Bu kapılar ile diğerleri arasındaki en önemli fark çok daha büyük olmalarıdır. Portal, bilgisayar ve video oyunlarında da geçit anlamına gelir.

Camide cümle kapısı nedir?

Taç Kapısı veya Osmanlı dönemindeki adıyla “Cümle Kapısı”; Anıtsal yapıların cephelerinin en süslü kısımlarıdır. İslam medeniyetinin estetik zirvesi olan mukarnaslarla süslenmiş kapıların örnekleri.👇 📍Süleymaniye Camii.

Cümle kapısı neresidir?

Cümle Kapısı Deyimi (TDK) ne anlama geliyor? “Cümle kapısı” deyimine Türk Dil Kurumu tarafından bir anlam verilmiştir. Türk Dil Kurumu, “cümle kapısı” deyiminin anlamını şu şekilde ifade etmektedir: Konak ve saray gibi büyük yapıların ana giriş kapısı.

Portal ne anlama gelir?

Portal kelimesi İngilizce kökenlidir ve ana kapı anlamına gelir. Çok fazla içeriği bir arada barındıran web siteleri için kullanılır. Canlı haberler, sohbet odaları, e-posta, alışveriş ve çeşitli rehberler gibi birçok alan aynı anda İnternet’in ana kapılarında bulunabilir.

Portal nedir inşaat?

Portal yapılar kalın metal saclardan yapılmış ve geniş açıklıklara sahip ticari yapılardır. Bu yapı türü özellikle fabrika, depo ve benzeri alanlar gibi geniş kapalı alanlar gerektiren projelerde tercih edilir.

Caminin kapısına ne denir?

18- Taç Kapısı: Genellikle İslam mimarisinde medrese, cami ve misafirhanelerin yüksek ve ihtişamlı giriş kapılarıdır.

Cümle kapısı nedir mimaride?

Büyük yapıların ana girişi. Portal veya portal olarak da adlandırılan kapı, mimari tarihin çeşitli dönemlerinde dış kütlenin en çarpıcı unsuru olarak tasarlanmıştır.

Caminin Türkçesi ne?

Mescid, Arapçada “secde yeri” anlamına gelir. İspanyolcada “cami” anlamına gelen “mezquita” kelimesi, ortaçağ İspanya’sında yaşayan Endülüslüler tarafından benimsenmiş ve Arapça “mescid” kelimesinden türetilmiştir. Türk dini mimari terminolojisinde, daha küçük ibadethanelere cami, daha büyük olanlara ise cami denir.

Kapısı anlamı nedir?

Bir yere girip çıkarken geçilen, açılıp kapanabilen bir mekanizmaya sahip duvar veya bölme açıklığını tanımlamak için kullanılan kapı sözcüğü (TS, 2005: 1068), Türk toplumunun sosyal ve kültürel kimliğini belirleyen temel yapı taşlarından biridir.

Portal hikayesi nedir?

Portal’da oyuncu, yapay zeka GLaDOS’un gözetimi altında Aperture Science El Portal Cihazı veya Portal Silahı’nı kullanarak bir dizi test odasında gezinmeye zorlanan kahraman Chell’i birinci şahıs bakış açısıyla kontrol ediyor.

Portal ne demek tip?

Portal ven, dalak ve bağırsaklardan gelen kanı toplayıp karaciğere taşıyan damardır.

Portal’un Türkçesi ne demek?

TDK’ya göre portal kelimesi ana kapı anlamına gelmektedir. Ana kapı olarak bilinen portal kelimesi İngilizce kökenli kelimelerden biridir.

Portal ne demek TDK?

Bilgisayar bilimi bağlamında (ki bizim de ilgi alanımız budur) “portal” sözcüğünün TDK karşılığı “kapı”dır.

Portal ne demek Osmanlı?

Portal veya portal olarak da adlandırılan kapı, mimari tarihin çeşitli dönemlerinde dış kütlenin en çarpıcı öğesi olarak tasarlanmıştır. Anıtsal kapı düzenlemelerinin en erken örneklerine antik Anadolu, Ege ve Mezopotamya mimarisinin kalelerinde, tapınaklarında ve saraylarında rastlanabilir.

Portal uygulaması nedir?

Entegre Kurumsal İşlem Platformu Portalı Bu uygulama, kişisel verilerinizi yönetebileceğiniz ve şirket içi sosyal ağlarınızı oluşturabileceğiniz bir platformdur.

Portal yapmak mümkün mü?

Bir portal yaratmak muhtemelen imkansızdır. Mümkün olsa bile, bunun bir silahtan ateşlenmesi çok düşük bir ihtimaldir, katı yüzeylere portallar yerleştirerek çalışması daha da düşük bir ihtimaldir ve aynı anda sizi yerçekimi alanında aniden farklı bir irtifaya taşırken momentumunu koruması tamamen imkansızdır.27 Ağustos 2021Bir portal yaratmak muhtemelen imkansızdır. Mümkün olsa bile, bunun bir silahtan ateşlenmesi çok düşük bir ihtimaldir, katı yüzeylere portallar yerleştirerek çalışması daha da düşük bir ihtimaldir ve aynı anda sizi yerçekimi alanında aniden farklı bir irtifaya taşırken momentumunu koruması tamamen imkansızdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir