İçeriğe geç

Ağaçören Nereye Ait

Ağaçören nerenin?

Ağaçören, eski adıyla Panlı, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’ndeki Aksaray ilinin bir ilçesidir. 2023 sayımına göre ilçe nüfusu 7’dir.

Ağaçören ne zaman Aksaraya bağlandı?

Bölgenin adı Osmanlı İmparatorluğu döneminde 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet döneminde PANLI olarak anılmıştır. 1961 yılına kadar Panlı olarak anılmış, daha sonra AĞAÇÖREN olarak değiştirilmiştir. Ankara ilinin Şereflikoçhisar ilçesine bağlı bir kasaba iken 15.06.1991 tarihinde

Ağaçören Belediye Başkanı kim?

Ağaçören BelediyesiAĞAÇÖREN BELEDİYESİBelediye BaşkanıKemal SALMANTElefon+90 382 331 20 07Faks+90 382 331 20 07E-.tr1 ek hat

Aksaray Ağaçören Kaymakamı kimdir?

Kaymakamımız Sayın Ahmet KARATEPE, Şehit Uzman Çavuş. Şehitliğinin yıldönümünde Tunahan ERBAŞI’yı Ağaçören ilçesindeki kabri başında dualarla andı. Şehidimizin Peygamber Efendimize komşu olmasını diledi.

Aksaray eskiden nereye bağlıydı?

Cumhuriyet dönemine kadar Konya’ya bağlı bir sancağı olan Aksaray, 1920 yılında il olmuş, 1933 yılında il statüsü kaldırılarak Niğde’ye ilçe olarak bağlanmış ve 15 Haziran 1989 tarihinde tekrar il olmuştur. Aksaray’ın adının ilk kez antik Hitit metinlerinde geçen “Nenessa (Nenossos)” olduğu sanılmaktadır. M.Ö.

Aksaray hangi illere yakın?

Aksaray; Edirne, İstanbul, Ankara, Adana, İskenderun karayolu ve Samsun, Kayseri, Konya, Antalya karayolu üzerinde yer almaktadır. 33. ve 35. derece doğu meridyeni ile 38. ve 39. derece kuzey arasında yer almaktadır. Doğuda Nevşehir, güneydoğuda Niğde, batıda Konya, kuzeyde Ankara ve kuzeydoğuda Kırşehir ile çevrilidir.

Aksaray kokeni nedir?

Hitit tabletlerinde Kurşura isminden gelen kent, antik çağda Garsaura adıyla anılırken, Kapadokya Kralı Arkeleos zamanında yeniden kurulmuş ve Arkeleos’un kenti anlamına gelen Arkelais (Sezar, Kayseri, Herakleios-Ereğli gibi) ismi verilmiştir.

Aksaray hangi ilçeye bağlıdır?

1933 yılında Aksaray ilinin kapatılmasıyla tekrar Niğde iline bağlı bir ilçe olmuştur. Daha sonra 1989 yılında 3578 sayılı kanunla Aksaray ilinin yeniden kurulmasıyla bu ilin merkez ilçesi olmuştur. Ağaçören: TÜİK verilerine göre ilçenin 2022 yılı nüfusu 7.577 olup rakımı 1,5 metredir.

Aksaray’ın en büyük ilçesi hangisidir?

şehrin; Aksaray merkez ilçenin yanı sıra Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy, Sarıyahşi ve Sultanhanı ilçelerinde yer almaktadır. Aksaray Merkez İlçesi; 3.935 km2 yüzölçümüyle Aksaray’ın en büyük ilçesidir.

Ortaköy hangi belediyededir?

Ortaköy, Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde Aksaray ilinin bir ilçesidir. 2022 sayımına göre ilçe nüfusu 31’dir.

Asarcık Belediye Başkanı kim?

Protokol listesiİLKADİM ASKERİ ŞUBE BAŞKANIPER.COMD.BNB.EDOL

Akören Belediye Başkanı kim oldu?

İsmail ArslanAkören / Belediye Başkanı

Şeyma Polat Balak kimdir?

Kaymakam Şeyma POLAT BALAK, aynı yıl Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Politikası ve Yönetimi bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2019 yılında kaymakam adayı olarak Bolu Valiliği’nde mülki idare amiri olarak göreve başladı.

Aksaray Vali YRD kimdir?

Vali Yardımcısı Hakan KILINÇKAYA’nın görevde olmadığı zamanlarda Vali Yardımcısı Mustafa DURUK görev yapmaktadır.

Fuat Yurddaş kimdir?

Bölümümüzün doktora öğrencisi Fuat Yurddaş, İçişleri Bakanlığı Kaymakamlığı sınavını kazandı. BARÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Fakültesi öğretim üyeleri ve personeli olarak doktora öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Aksaray hangi ilçeye bağlıdır?

1933 yılında Aksaray ilinin kapatılmasıyla tekrar Niğde iline bağlı bir ilçe olmuştur. Daha sonra 1989 yılında 3578 sayılı kanunla Aksaray ilinin yeniden kurulmasıyla bu ilin merkez ilçesi olmuştur. Ağaçören: TÜİK verilerine göre ilçenin 2022 yılı nüfusu 7.577 olup rakımı 1,5 metredir.

Ortaköy nerenin ilçesidir?

Ortaköy, Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde Aksaray ilinin bir ilçesidir. 2022 sayımına göre ilçe nüfusu 31’dir.

Güzelyurt nerenin ilçesidir?

Güzelyurt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin altı ilçesinden biridir. İdari merkezi Güzelyurt’tur. Alanı 381 kilometrekaredir (284,4 mil).

Eskil nerenin ilçesidir?

Eskil, İç Anadolu Bölgesi’nin Konya bölümünde yer almaktadır. Aksaray iline bağlı Eskil ilçesi yaklaşık 1152 km2’lik bir alana sahiptir. Aksaray’a 67 km, Konya’ya 115 km uzaklıkta, Eskil-Tuz Gölü’nün güneyinde, genellikle düz bir ovada kurulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir