İçeriğe geç

Kinli Ne Demek Tdk

Kinli ne demek?

1 ZARİF – SAĞLAM, sakin ağaçlar; Kızgınlıkla dolu olmak; Harbinə’e düşmek (I.

Kindar ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: kötü amaçlı.

Kâni ne demek TDK?

Günlük hayatta daha çok “bir kanaate varmak” anlamında kullanılan “inanç” kelimesi; düşünce, kanaat ve fikir anlamına gelmektedir.

Kerli ne demek TDK?

Ker kelimesi saldırmak, fer kelimesi ise kaçmak anlamına gelir. Bu sözde “fer”de “geri dönmek” anlamına gelir. Dönüp düşmanlarına saldıran güçlü ve cesur insanlara Kerli Ferli denir.

Kinli adam ne demek?

Kin tutmak insan psikolojisi için olumsuz bir davranıştır ve hem kişiye hem de başkalarına zarar verir. Kin tutan insanların temel özellikleri arasında kendini haklı çıkarma, inatçılık, öfke ve yargılama bulunur.

Kin duygusu ne demek?

Kızgınlık, Paranoid Kişilik Bozukluğu (Kızgınlık): Bir kişiye karşı olumsuz duygular ve arzular sonucu ortaya çıkan öfke, intikam veya düşmanlık gibi duygular. Kızgınlık tutmak, bir kişinin başka bir kişiye karşı derin düşmanlık ve arzuyla hareket etmesine neden olabilir.

Kin tutan insana ne denir?

“Kızgınlık”, insanlar arasında oluşan düşmanlık ve gizli bir şekilde bir başkasına zarar verme isteği nedeniyle kalpte oluşan öfke ve kızgınlığı ifade eder. Öfkeli kişi o anda öfkesini yenemezse, öfkesini içine yöneltir ve orada çözülürse buna kızgınlık denir. Sürekli kin tutan kişiye kin dolu kişi denir.

Kindar demek hakaret mi?

Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez. “Ahlaksız, saygısız, kinci, yalancı, lanet olası, bencil” vb. Kaba ve terbiyesiz sözler hakaret teşkil etmez.

Kindar bir insan ne demek?

Çok kıskanç, kinci, olayları abartma ve huzursuzluk yaratma eğilimindedirler. Kibirli, kendine güvenen, mesafeli ve diğer insanlara karşı olumsuz tutumlara tahammül edemeyen kişiler olarak karakterize edilirler. Diğer kişinin sürekli kötü niyetli olduğunu gösterir.

Edilgen ne demek?

Pasif kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Yapılan işten etkilenen insan topluluğu.

Keneş ne demek TDK?

Eski bir kelime olarak öne çıkan Keneş kelimesi Türkçede de karşımıza çıkmaktadır. Bu kelime özellikle “kenar” anlamında kullanılmaktadır. Ayrıca boşluk veya şöminenin yan duvarları gibi anlamları da vardır.

Yadsına ne demek?

Meridyen Eğitim Kurumları | İnkar nedir? İnkar etmek, bir şeyi yapmadığınızı veya bilmediğinizi söylemek, söylediğiniz bir kelimeyi veya gördüğünüz bir şeyi inkar etmek.

Kıray ne demek TDK?

[1] Burada kötü anlamda gangsterlik kastedilmiyor, bilakis Bulgarlar Türk köylerine eziyet etmeye başlayınca mecburen dağlara çıkan ve zaman zaman Bulgar milisleriyle savaşan, Ege bölgemizde olduğu gibi fırsat buldukça yoksul halka yardım eden “Efe”ler kastediliyor.

Kirloş ne demek TDK?

adj. ve I. (kir benzetmesini kullanarak) günlük konuşma dili. Kirli, pis, özensiz (kişi).

Kanere ne demek TDK?

Peki Ganere ne demek? Ganere TDK sözlükte ne anlama geliyor? İşte tüm detayları bulacaksınız. Ganere kelimesi Türkçe’de yerleşmiş olup sokak köpeği veya huysuz köpek anlamına geldiği düşünülmektedir.

Kinâye ne demek Osmanlıca?

Alegori veya alegori, bir düşünceyi kapalı, dolaylı bir biçimde anlatan örtülü sözdür.

Kinlenmiş ne demek?

(< kin+len-mek) argo. Kin tutmak, kin beslemek: Kendi yaptıkları yetmiyormuş gibi, çocuklarımı zehirleyip bana karşı kışkırttığı için karısına da kin besliyordu (Reşat N. Güntekin).

Kin ne demek din?

Başkalarının sahip olduğu fırsatlara karşı kıskançlık duymak anlamına gelen bir terimdir. Acı verici kötü bir davranışın bir kişinin ruhunda uyandırdığı öfkeyi, intikam duygusunu ve cezalandırılma arzusunu ifade eden ahlaki bir terimdir.

Kin besliyor ne demek?

Sessi Sözlük – kırgınlığı, nefreti barındırır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Telefon Uygulamaları Ne Işe Yarar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şahinbey Escort