İçeriğe geç

Aday Memurken Istifa Edenler 6 Aylık Bekleme Süresine Tabi Midir

Aday memur istifa ederse ne kadar bekler?

DMK’nın 97. maddesine göre, usulüne uygun yazılı bir dilekçe ile istifa (istifa) talebinde bulunan kamu görevlisinin kamu hizmetine dönmesi için en az 6 ay geçmesi gerekirken, istifa etmeyi (emekli olmayı) düşünen kamu görevlisi için bu süre 1 yıldır. Yani bu süreler dolmadan kamu hizmetine dönemez.

Aday memur istifa ettikten sonra geri dönebilir mi?

Yukarıdaki madde hükmü, astsubay kadrolarından çıkarılarak istifa edenler hakkında da uygulanır; memurlukları devam ederken istifa edenler, gerekli şartları taşımaları hâlinde istifa ettikleri kurumlara yeniden atanabilirler.

Aday memur istifa ederse sözleşmeli atanabilir mi?

Bu bağlamda; kamu hizmetinden ayrılanların sözleşmeli personel, geçici işçi, amele veya diğer kamu görevlisi olarak istihdam edilmelerinin mümkün olduğu düşünülmektedir.

Memuriyetten çekilme isteğinde bulunanlar ne kadar süre geçmeden yeniden atanamazlar?

B) Bu Kanuna göre istifa etmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin ikinci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl içinde işe alınamazlar. C) 95 inci maddede belirtilen yükümlülüklere uymayanlar üç yıl içinde işe alınamazlar. D) 96 ncı maddeye aykırı davrananlar hiçbir şekilde kamu görevlisi olarak istihdam edilemezler.

Atanan biri istifa ederse ne olur?

→ Olağan istifa usulüyle (bir ay beklemek veya istifasının kabulü şartını yerine getirmek suretiyle) görevden ayrılan memurlar, altı ay geçmedikçe kamu görevine dönemezler. → Memurun istifa etmiş sayılması veya bir aylık bekleme süresini tamamlamaması hâlinde bir yıl süreyle memuriyete alınmaz.

Sözleşmeli personel 1 yıl dolmadan istifa edebilir mi?

4/B çalışanları da İlkelerin Ek 1/4 (b) ve (c) maddelerinde belirtilen hallerde bir ay önceden bildirimde bulunarak sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilirler.

Aday olacak memurlar ne zaman istifa etmeli?

Seçimin yenilenmesine karar verildiği takdirde, ancak yenileme kararının ilanından itibaren yedi gün içinde görevlerinden istifa etmeleri halinde aday gösterebilecekleri veya aday gösterilebilecekleri hükme bağlanmıştır.

Adaylık için istifa edenler geri dönebilir mi?

Seçimden doğan yasal bir zorunluluk nedeniyle oy kullanma hakkını kullanmak üzere istifa eden ve göreve dönmek isteyenler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun iki defadan fazla istifa edenlerin tekrar kamu görevine dönemeyeceğini belirten 92. maddesindeki sınırlamalara tabi değildir.

Devlet memuru seçimden kaç ay önce istifa eder?

Seçimlere katılmak üzere görevlerinden istifa eden görevliler, adaylık veya seçilme kaybı halinde görevlerine geri dönebilmek için, Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilanından itibaren bir ay içinde istifasını istedikleri idareye başvurmak zorundadırlar.

Sözleşmeli memur istifa ederse ne kadar bekler?

Nakil işlemlerini yapmadan istifa edenler, istifa dilekçesi vermiş sayılırlarsa 1 yıllık süre dolmadan memur olamazlar; OHAL süresince nakil işlemlerini yapmadan istifa edenler ise hiçbir şekilde memur olamazlar.

Memuriyette kaç istifa hakkı var?

657 sayılı Kanunun 92. maddesi, bu kanun kapsamındaki memurların istifasını sınırlandırmakta ve iki defadan fazla istifa edenlerin tekrar memur olarak atanamayacağını hükme bağlamaktadır. İstifa, Devlet Memurları Kanunu kapsamında memurlara tanınan bir haktır.

İstifa ederken haklı sebepler nelerdir?

Meşru istifa sebepleri; sağlık sebepleri, genel ahlaka aykırı davranışlar ve zorlayıcı sebepler olmak üzere üç kategoride incelenmektedir.

Aday memur istifa ederse ne olur?

Hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; Devlet memurluğunuzda görev yaptığınız süre içerisinde Sağlık Bakanlığından emekli olmanız sebebiyle Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunarak Sağlık Bakanlığında atamanızı yapmaya yetkili amirin takdiri ile yeniden devlet memuru olarak atanma imkânınız bulunmaktadır.

İstifa eden memur 6 ay içinde geri dönebilir mi?

İstifa ettikten sonra ayrıldığınız kuruma geri dönmeniz konusunda yasal bir kısıtlama yoktur. Bu bağlamda; kamu hizmetinden istifa eden memurların ayrıldıkları kuruma veya kamu görevi yapan diğer kurum veya kuruluşlara atanmaları mümkündür.

Memuriyetten çekilme ve istifa aynı şey mi?

İstifa talebi kabul edilmeyen memur, kanunda öngörülen şekilde görevine devam eder. Ancak, memurun istifası kabul edilirse veya yerine başkasının getirilmesi bir aydan fazla sürerse, memur, amirine bildirmek suretiyle görevinden istifa edebilir. “Kamu hizmetinden emekli olmak” ve “emekli sayılmak” aynı şey değildir.

Memur istediği zaman istifa edebilir mi?

Kamu görevlilerinin kendi özgür iradeleri ve rızalarıyla görevlerinden ayrılmalarına “istifa” denir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 94. maddesi şöyledir: “Bir kamu görevlisi, bağlı bulunduğu kuruma yazılı başvuruda bulunarak kamu görevinden istifa edebilir.”

Usullü istifa kaç günde sonuçlanır?

Uygun fesih halinde, tüm fesih süreci en fazla 1 ay sürecektir. (Yukarıda belirtilen kanun maddeleri açıkça göstermektedir) Bu bir aylık süreye hafta sonları ve tatiller dahildir. Prosedüre uygun olarak sunduğunuz dilekçenizin kabulüne ilişkin cevabı bekliyorsunuz.

Seçimler için istifa eden memur ne zaman geri dönebilir?

298 sayılı Kanunun Ek 7 nci maddesi hükmüne göre; seçim nedeniyle görevinden ayrılan kamu görevlilerinin, göreve dönmek üzere kurumlarına başvurmaları için gereken süre, Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilanından itibaren bir ayı geçemez.

Aday memur hangi durumlarda memurluktan atılır?

Madde hükmü gayet açıktır. Adaylık süresi içinde (aynı kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasına göre bu süre en az 1, en çok 2 yıl olabilir) başarısız olanlar ve adaylık süresi içinde kamu hizmetiyle bağdaşmayan davranışlarda bulunanlar, adaylıklarının kamu hizmetinden çıkarılmasına karar verilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şahinbey Escort